HTML

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2024.10.05. 09:00 építészke

Ázsia Expressz - 5. évad, 5. hét

Tajvanon folytatódott a versenyben lévő párok viadala a végső győzelemért. Ördög Nóra köszöntője után minden páros kapott 1-1 darab medált ajándékként, majd a készleteik felét bele kellett tenniük 1-1 névre szóló dobozba. Ezt követően 4 darab hasznos kifejezést kellett megtanulniuk a helyiek nyelvén - a környéket elektromos biciklikkel bejárva - a későbbi könnyebb boldogulásuk kedvéért, mert a tajvani emberek nem igazán beszélnek angolul. Az indulások sorrendjét szerencsepálcákkal határozták meg, a sikeres teljesítések után pedig kompjegyeket kaptak a duók a főszigetre. Elsőként Dárdai Blanka és L.L. Junior jutottak fel a hajóra, őket Sáfrány Emese és Béres Anett követték. Kiszállás után el kellett jutniuk egy piacra, ahol elrabolhatták a többiek korábban megtömött medálos dobozai közül azt, amelyik nekik szimpatikus volt (és megmaradt). Igaz, ehhez 1-1 darab papírnapernyő-motívumot kellett lemásolniuk ecsettel, amelyek különböző nehézségűek voltak. A feladatot elsőnek Béres Anették teljesítették, így ők indulhattak legkorábban a végső befutó felé. Kaohsiungban - egy grandiózus lépcsősor tetején - Ördög Nóra várta őket, az első három pár pedig megmérkőzhetett egy értékes joker-ért. A játékban az egyik tagnak egyensúlyoznia kellett kisméretű cölöpökön, miközben a másik tag Confucius idézeteket rakott össze. A feladatot leggyorsabban szintén Sáfrány Emeséék teljesítették, így ők kapták meg a jutalmukat. Sőt, Zsigmond Angiék korábban elrabolt dobozát is kinyithatták, így 2 darab medállal gazdagodtak.

Ezt követően derült ki, hogy elérkezett a játék ahhoz a szakaszához, amikor párcserére kerül sor. A korábbi évadokhoz hasonlóan, ezúttal is gazdákra és élősködőkre osztották a játékosokat, a párosítások pedig a következők lettek: Blanka gazda Bendét, Gábor gazda Barbie-t, Emese gazda L.L. Juniort, Angi gazda Anettet, Jolly gazda pedig Annát kapta maga mellé élősködőnek. Sáfrány Emesének azt is el kellett döntenie, hogy milyen sorrendben induljanak a csapatok 5 perces különbségekkel egymás után. Az első küldetés helyszínére egy fejtörő megfejtése után indulhattak el a duók stoppal, de ez az élősködők néha vállalhatatlan viselkedése miatt egyáltalán nem volt könnyű. A megtalált utcában az élősködők végrehajthatták az első medál-rablásukat, melyhez 1 darab magyar slágert kellett 20 percen belül megtanítaniuk 3 fő helybelinek. Ha ez sikerült, akkor máris 1 darab medál ütötte a markukat, de a gazdák nem mindenkivel szemben voltak engedékenyek. Közben leszállt az este is, így közösen kellett szállást keresniük éjszakára, amely nem minden párosnak ment gördülékenyen. Másnap folytatódott a furcsa párosítások időszaka, a következő küldetésen pedig egy méretes íróeszközzel kellett egy nagy papírlapra 20 perc alatt lefesteniük az élősködőknek egy papagáj nevét, amelyet a gazdájuk választott ki nekik. Sáfrány Emese itt használta fel a korábban kapott joker-t, amely okán kihagyhatták ezt a feladatot L.L. Juniorral. Az énekes azonban ezt nem vette jó néven, így alaposan hátráltatni kezdte az egygyermekes anyukát. Ezután a parkban egy újabb fejtörő segítségével kellett megtalálniuk a gazdáknak a következő helyszínt, ahol az élősködőknek 10 darab jellegzetes ízű tajvani főtt tojást kellett elfogyasztaniuk, de ez a többségen kifogott. Ezt követően, nem volt más hátra, mint egy utolsó stoppal visszajutni Ördög Nórához, Krausz Gábor rámenőssége azonban fegyveres rendőrségi igazoltatást vont maga után.

A befutó után a népszerű műsorvezető bejelentette, hogy egyetlen páros hiányzik csupán a csapatból, de nem sokkal később megjelent Szuperák Barbie és az ismert séf is, akik elmesélték nem mindennapi kalandjukat, amely Krausz Gábor egész további napjára rányomta a bélyegét. Kiderült az is, hogy melyik élősködőnek hány darab medált sikerült megszereznie az elmúlt napon a gazdáktól, így újraíródott a duók ranglistája ebből a szempontból. Ördög Nóra - ezt követően - összebilincselte a párokat, akik csak úgy szabadulhattak ki, ha megfejtették a számkódot, amelyet a közeli templomban lévő falfestmények alapján kellett összerakniuk. A leggyorsabban Szuperák Barbie-ék oldották meg a feladatot, őket Mikes Annáék követték másodikként. A végső úti cél ezúttal Tainan volt, ahova az esti órákban érkeztek meg a párok (kivéve Dárdai Blankát és L.L. Juniort, akik egy másik városban vacsoráztak ahelyett, hogy siettek volna Ördög Nórához). Ott a népszerű műsorvezető azzal fogadta őket, hogy még egy feladatot el kell végezniük: a környéken elrejtett 2 darab medált, amelyet meg kellett találniuk ahhoz, hogy éjszakára szállást kapjanak. A feladatot Krausz Gábor és párja, valamint Sáfrány Emese és Béres Anett oldották meg, így másnapi játékban is ők vehettek részt. Ez egy klasszikus dominójáték volt, amelyet megelőzött az elemek keresése a klasszikus memóriajáték szabályai szerint. A feladatot többszöri nekifutásra tudta csak teljesíteni a DWTS szerelmespárja, így ők kaptak 2 darab medált, valamint egy nehezítést. Ez pedig nem volt más, mint egy járókeretes idős hölgy kísérgetése a nap végi befutóig.

Krausz Gáborék logikus döntést hoztak azzal, hogy Szuperák Barbie és Jolly ellen használták azt fel, amely az érintetteknek egyáltalán nem tetszett. Ördög Nóra előtt különböző színű dobozok voltak, amelyek különböző számú medált rejtettek. A pároknak a szimpatikus doboz megszerzéséhez a közeli várfal hézagaiban kellett az azonos színű oroszlánfejeket megtalálniuk, majd ezt követően kezdhettek stoppolni a következő úti céljuk felé. Ez pedig Jingzaijiao volt, ahol a sómezőkön a duóknak segíteniük kellett a helyieknek a só szüretelésében. Először minimum 40 kilogramm sót kellett kitermelniük, amelyből egy kosárnyit el kellett vinniük egy közeli templomba, ahol a felajánlásukért cserébe lehetett egy-egy kívánságuk az istenségtől a továbbindulásuk előtt. Elsőként Mikes Anna és Krausz Gábor kívánhatott, akik ott tudták meg, hogy a sókupacokban el vannak rejtve még medálok, amelyeket megkereshettek az újabb stoppolásuk előtt. Ez a lehetőség - természetesen - a többiek előtt is nyitva állt, akik közül többen megpróbálták kihasználni a kínálkozó lehetőséget. Majd - a következő állomás előtti közbenső városban -  a párok kaptak kellékeket, amelyekkel 2 fő helybelinek kellett a lábát szertartásosan megmosniuk a szent sóval. Miután ez sikerült nekik, már csak a befutó volt hátra Tainan-ban, ahol Ördög Nóra közölte velük, hogy a közös esti vacsora elmarad, hiszen már szükségtelen összeülniük, és szállást is keresniük kell éjszakára.

Másnap reggel az is kiderült, hogy melyik páros volt a leggyorsabb, amely 3 darab medállal gazdagodott. Ezen kívül, Mikes Anna és Krausz Gábor el is vehetett egy dobozt valamelyik rivális pártól, akik ismét Jolly-ék voltak. A korábban kiválasztott dobozok szintén felbontásra kerültek, így kialakult az utolsó hajsza előtti sorrend, amely szerint, Béres Anett és Sáfrány Emese automatikusan bejutott az "Ázsia Expressz" utolsó hetébe, ők pedig Dárdai Blankát és L.L. Juniort vitték magukkal. Így a többieknek kellett megküzdeniük a versenyben maradásért, amely a helyi gasztronómia körül forgott. Elsőként egy háromfogásos menüt kellett kitálalniuk a pároknak, amelynek az volt a jellegzetessége, hogy minden ételnek volt egy titkos (skorpió, patkány, kígyó) összetevője. Miután ezzel végeztek a duók, stoppolniuk kellett egy "legendás" tésztagyárig, ahol a tésztakészítés folyamatát kellett elsajátítaniuk. Ehhez először lábbal kellett összegyúrniuk az összetevőket, majd 40 darab tökéletes tésztaköteget kellett hajtogatniuk, végül meg kellett szárítaniuk a kötegeket a speciális helyi módszer szerint. Ezt a feladatsort Mikes Annáék hajtották végre a leggyorsabban, így ők indulhattak tovább a többiek előtt a következő állomásra - kezükben az első értékes hozzávalóval a séf számára. A második összetevő az osztriga volt, amelyet egy halászkikötőben kellett megkeresniük, majd a közeli faluban kellett a segítők által elsajátítaniuk a felnyitás szabályos módját. Miután 300 grammot sikeresen összegyűjtöttek belőle, 4 darab üres kagylóhéjakkal megpakolt kosarat kellett visszajuttatniuk a feladat kiinduló pontjára a kikötőbe. Ez egyik duónak sem ment könnyen, de a DWTS szerelmespárja megtartotta vezető helyét a hajszában. Ezt követően a tajvani éjszakai piacon kellett 6 darab garnélarákot kihalászniuk mini horgászbotok segítségével, amely ezúttal a párosok türelmét és kézügyességét tette próbára. Ezután a rákokat a kezükben kellett elvinniük a kapott fotón látható standhoz, ahol átadhatták a séfnek az összes megszerzett hozzávalót az általa elkészítendő ételhez. A piacról már csak vissza kellett jutniuk Ördög Nórához annak érdekében, hogy folytathassák útjukat a végső győzelem felé. Ez Mikes Annának és Krausz Gábornak sikerült elsőként, Szuperák Barbie-nak és Jolly-nak másodikként, Zsigmond Anginak és Mészáros Bendének pedig harmadikként. Így utóbbiaknak értek véget a küzdelmek, amelyek hétfő este folytatódnak a TV2 képernyőjén.

azsia_expressz_logo_2024.jpg

Így telt az 5. széria ötödik hete... (Fotó: Internet)

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 reality bejegyzés gondolatébresztő tajvan repost széria ázsia expressz celebcunami bulvárriadó


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr6018695458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása