HTML

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2024.09.28. 09:00 építészke

Ázsia Expressz - 5. évad, 4. hét

A 4. hét egy helyi törzsi táncbemutatóval indult, majd nyakláncokat is kaptak a párosok. Ezt követően összekötözték őket (az egyik törzsi játék alapján), és ebből kellett kiszabadulniuk a továbbinduláshoz, amely Tillának és Stohl Andrásnak sikerült a leggyorsabban, őket Jolly-ék és L.L. Juniorék követték. Krausz Gábor feladta a játékot, így csak Sáfrány Emeséék kiszabadulása után indulhattak útnak Mikes Annával utolsóként. Ők közösen stoppoltak a női duóval, így érkeztek meg egy virágfarmra. Ott egy csokrot kellett összeállítaniuk, amelyet a környék egyik legszebb teraszos kertjében kellett megkeresniük. Az elsőként megérkező Till Attila és Stohl András dönthették el, hogy kiknek milyen nehézségű csokrot szánnak, ők - természetesen - a legkönnyebbet választották. Miközben a pár egyik tagja kereste a virágot, a másik egy adóvevő segítségével magyarázta el neki, hogyan is néz ki az érintett növény. Ezt a feladatot szintén a műsorvezetők oldották meg a leggyorsabban, a küldetés következő feladata pedig egy olyan lakóövezet megtalálása volt, ahol a helyiek a kertjükben temetik el halottaikat. A kapott kellékek felhasználásával itt kellett elvégezniük egy szertartást, amellyel az elhunyt áldását kérték. A napi utolsó stoppolás után Tilláék értek elsőként, Szuperák Barbie-ék másodikként, Mikes Annáék pedig harmadikként Ördög Nórához. A másnapi joker-ért folytatott játékon is ezek a duók indulhattak, amely nehéz fizikai jellegű volt. A betakarított káposztákat kellett értékes zöldségekre és gyümölcsökre beváltaniuk, majd megépíteniük a kiállított mintapiac mását. Tilla és Stohl András a többiek előtt oldotta meg a feladatot, így ők kapták meg az értékes joker-t, amelynek tartalmát nem osztották meg társaikkal.

A továbbinduláshoz egy vizes kancsós feladatot kellett megoldaniuk a párosoknak, amelynek nehézségi fokát a műsorvezetők határozták meg a többiek számára. Elsőként ismét Jolly és párja indulhattak útnak, a többiek 5 perces időintervallumokban követhették őket a korábbi kiesés sorrendjében. A küldetés első állomása Sinto Barangay volt, ahol egy éjszakát is el kellett tölteniük a pároknak, és ez nem töltötte el őket túlzott elégedettséggel. Végül is, mindenki álomra tudta hajtani a fejét, igaz, Dárdai Blanka és L.L. Junior nagyon összevesztek az este folyamán. Zsigmond Angi pedig olyan rosszul lett a szálláson, hogy infúziót kellett kapnia, miközben párja egy mélyebb aknába esett előző este, így neki a lábujja bánta azt az akciót. Kiderült az is, hogy Tilláék az egyik heti befutónál kicserélhetik helyezésüket egy másik párral, amellyel biztosíthatják továbbjutásukat Tajvanba. Másnap reggel Ördög Nóra Sagada városát adta meg végső úti célként, de előtte még meg kellett állni a duóknak a felszentelt forrásáról híres Baliliben, ahol a korábban kapott vödrüket kellett - minimum félig - feltölteniük a vízből. Igen ám, de két Balili is van a környéken, így a rossz irányba induló pároknak esélyük sem volt a sikeres befutóra. Sagadában először egy fazekasműhelyben kellett fejenként 1-1 darab agyagedényt készíteniük, amelyet Sáfrány Emese és Béres Anett teljesített először. Ezt követően 40 métert kellett gólyalábon egyensúlyozniuk egy réten, a pálya végén pedig Ördög Nóra várta őket. A védettséget - nagyon nehezen, sok-sok küzdelem után - a barátnős duó szerezte meg, és Tilláék sem vették el tőlük ezt a dicsőséget.

A védett pár a pihenést választotta, így ők nem vettek részt a hét további feladataiban, amelyek közül az első egy szépségverseny volt. A duóknak ebben meg kellett mutatniuk vonzerejüket, amelyet Sáfrány Emesééken kívül egy helyi szépségkirály és egy helyi szépségkirálynő pontozott. A pózolások Zsigmond Anginak és Mészáros Bendének sikerültek a legjobban (megelőzve Till Attilát és Stohl Andrást), így ők határozhatták meg a többiek indulási sorrendjét. A következő állomás Bontoc volt, ahol először egy karaoke bárban kellett minél jobban elénekelniük egy népszerű dalt a pároknak, majd egy igorot alkotást kellett - egy fotó alapján - a kapott kellékekkel és a helyi emberek segítségével reprodukálniuk. Ha ezzel is elkészültek, akkor már csupán Ördög Nórához kellett eljutniuk a múzeum elé, amely Tilláéknak sikerült a leggyorsabban. A második helyen Szuperák Barbie-ék értek oda, mivel azonban nekik nem sikerült maradéktalanul lemásolniuk a fotón szereplő képet, ezért 15 perces időbüntetést kaptak. Ezen idő alatt L. L. Junior és párja érkeztek meg csupán, így a mulatós duó a képzeletbeli bronzérmet szerezte meg ezúttal. A napi győztes pároson kívül mindenkinek szállást kellett keresnie éjszakára, amely alaposan próbára tette Jolly-ék kapcsolatát és idegrendszerét. A másnapi joker-játékon a duók tagjainak egy-egy buzogány segítségével kellett lelökniük az ellenfeleiket olyan oszlopokról, amelyek egy sármedence közepén álltak. Szuperák Barbie és Jolly nyerték meg a végső összecsapást, így ők kapták meg a medált és a joker-t is.

Utóbbi egy nehezítés volt, ugyanis az általuk kiválasztott párosnak egy nagyobb cukornád-köteget kellett a befutóig magával cipelnie. Ők pedig Tilláék lettek arra hivatkozva, hogy ott lapul a zsebükben a sokat érő joker. Stoppolás előtt még egy feladat várt rájuk: egymás lufijait kellett köpőcsöves lövedékekkel kilőniük a duóknak, ez határozta meg az indulások sorrendjét. Ennek megfelelően, elsőként Dárdai Blanka és L.L. Junior, utolsóként pedig Till Attila és Stohl András indulhattak Barangay Alab-ba. Ott rizsszemeket kellett megszámolniuk, miközben a helyiek és a versengő csapattagok (is) zavar(hat)ták őket ebben a tevékenységükben. A helyes megoldást elsőként Dárdai Blanka és L.L. Junior mondta el Ördög Nóra segítőjének, így ők mehettek tovább a befutó helyszínére a többiek előtt. Bontoc központjában aztán húzniuk kellett egy borítékot az ismert műsorvezetőtől, amelyben 2 darab szám volt megadva. A feladatuk pedig az volt, hogy 20 perc alatt a lehető legtöbb olyan gyermeket találják meg, akiknek a magassága a borítékokban lapult számok közé esik. A befutó idejének, illetve a megtalált gyermekek számának a sorrendje határozta meg a napi sorrendet. Mindez az esti vacsoránál derült ki, ahol Dárdai Blankáék összetűzésbe kerültek Krausz Gáborékkal a "tiszta" játékot illetően. Ördög Nóra azt is elmondta a párosoknak, hogy az első helyen Zsigmond Angi és Mészáros Bende végeztek, Tilláék pedig Dárdai Blankával és L.L. Juniorral cserélték el a helyezésüket, így mindkét duó hajszázni volt kénytelen. A többiek a másnapi szavazáson Mikes Annát és Krausz Gábort jelölték meg harmadik párnak, így kialakult az utolsó fülöp-szigeteki hajsza párosítása.

Ebben a helyi törzs szokásait ismerhették meg a versenyzők, amelyek közül az első esetében megfelelő mennyiségű momát kellett elfogyasztaniuk, majd kiköpniük egy zsebkendőre a továbbinduláshoz. Ehhez fabiciklivel kellett lerobogniuk a völgybe, miközben össze kellett szedniük a saját színükkel jelölt zsákokat. A következő állomáson át kellett öltözniük a helyiek jellegzetes ruhadarabjaiba, és 1-1 db bambuszrudat is cipelniük kellett - rajtuk 4-4 db szárított rizsköteggel. Stoppolás után egy tradicionális rizsfeldolgozó üzemben kellett kézzel hántolniuk az összes, korábban megkapott rizsköteget, és csak ennek sikeres teljesítése után indulhattak tovább. A helyi piacnál rizzsel teli edényekkel kellett egyensúlyozniuk egy kijelölt úton, majd miután mindketten megoldották ezt a feladatot, egy újabb stoppolás után Banaue-ben, az egyik utolsó fejvadász törzsnél kellett dárdával 1-1 darab felfüggesztett kamukoponyát eltalálniuk. Az egész hajsza alatt Mikes Anna és Krausz Gábor volt a vezető helyen, így az utolsó stoppolást is ők kezdhették meg elsőnek. Annak ellenére is ők érkeztek vissza a többiek előtt Ördög Nórához, hogy 2 alkalommal is eltévedt a sofőrjük. Tilláék és Dárdai Blankáék között szoros volt a verseny, előbbi párostól azonban elpártolt a szerencse a hajsza végére, így L.L. Junior és párja jutottak tovább. A megható elköszönések után nyugtázták a résztvevők, hogy országot váltanak, és kalandjaik Tajvanon folytatódnak a jövő héttől a TV2-n.

azsia_expressz_logo_2024.jpg

Így telt az 5. széria negyedik hete... (Fotó: Internet)

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 reality fülöp szigetek bejegyzés gondolatébresztő repost széria ázsia expressz celebcunami bulvárriadó


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr1118499238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása