HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2023.09.30. 14:00 építészke

Séfek séfe - 4. hét

Rémisztő csapatfőzéssel indult az 5. széria újabb hete, amelyben a versenyzőknek - séfjeik segítségével - egy halloweeni menüt kellett elkészíteniük. Természetesen, voltak meglepetések az ételek főzése közben, amelyek egy része valóban megrémisztette a résztvevőket. A piros csapat tagjai eközben feszült pillanatokat élhettek át. A kóstolások utáni tányérceremónia az eddigi legszorosabb végeredményt hozta: a piros és a kék csapat holtversenyben végzett az élen. Így mindhárom társaságból kellett főzniük a kiválasztott versenyzőknek. Az egyéni feladat is igencsak horrorisztikus volt, amelynek végén a legjobb napi séf és a kiesett versenyző is a fekete csapatból került ki.

Kedden a mézé volt a főszerep, hiszen ennek az alapanyagnak a segítségével kellett  egy-egy főételt elkészíteniük a versenyzőknek. Voltak méhészek, méhkirálynők, herék és dolgozók is a csapattagok között. A hús csak kacsa lehetett, emellett, még egy-egy fűszernövényt is be kellett építeniük a tányérokba. A kóstolást méhészek végezték, a tányérceremónia végén pedig az is kiderült, hogy a fekete csapat tagjai pihenhetnek ezúttal az egyéni főzések helyett. A továbbjutásért folyó harcban először mézes puszedlit kellett készíteni, majd ezt Ördög Nóra menet közben megváltoztatta egy pohárdesszertre. A séfek elé finom "édességek" kerültek, így nehezen választották ki a nap séfét és a kieső versenyzőt. Előbbi a piros csapatból, utóbbi pedig a kék csapatból került ki.

Másnap tovább folytatódott a hajtás a stúdióban a fődíjért, hiszen Nánási Pál felesége bejelentette, hogy elindult a Tour de Chef, azaz a versenyzőknek vagy a séfeknek a csapatfőzés alatt a mellettük lévő szobabicikliket is hajtaniuk kellett azért, hogy plusz 1 tányért kapjanak az egyéni főzést eldöntő ceremónián. Mindeközben profi kerékpár versenyzőknek kellett elkészíteniük az ételt, amely egy kalóriadús reggeliből, energiaszeletből és vacsorából állt. Mire eljutottak a csapatok a tányérceremóniáig, a pirosak és a feketék alaposan összevesztek, ennek ellenére a kékeknek nem sikerült egyetlen tányért sem szerezniük. Krausz Gábor csapatának győzelme azt jelentette, hogy mellettük a pirosak küzdöttek a továbbjutásért. Az egyéni feladatban mirelit alapanyagokból kellett a séfek számára minél finomabb főételt készíteni, a hátráltatást pedig a fekete csapat döntötte el. Főzés közben megérkeztek a konzervek is, ezeket is be kellett építeni az ételekbe. A legjobb ételt ezúttal is a piros csapat egyik tagja készítette, és a kieső játékos is tőlük került ki.

Csütörtökön a retro balatoni ételeké volt a főszerep a csapatfőzésben, amelyeknek a hekk volt az alapanyaga. Kóstolni is tóparti büfések érkeztek a stúdióba, akik a pirosak ételét találták a legízletesebbnek. Ennek megfelelően, a feketék és a kékek főztek az egyéni versenyben, amelyben édes és sós lángosokat kellett elkészíteniük. Ennek az ételnek volt kötelező eleme is, mégpedig a csontos tarja. A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is Erzsike néni és Ilike néni érkeztek segítségnek, akik meghatározott ideig "istápolhatták" a versenyzőket, akik alaposan felidegesítették egymást a tálalásig. A séfek két versenyzőnek is adtak kitűzőt, egy pirosnak és egy kéknek, egy fekete játékostól pedig búcsút kellett venniük a többieknek.

A tegnap esti főzés a szerencse körül forgott. A csapatoknak dobókockával kellett kidobniuk az ételük kötelező alapanyagait, majd előnyöket és hátrányokat kellett kiforgatniuk egy kisméretű szerencsekerék segítségével. A tányérceremónia eredményéről a "Szerencsekerék" című game show korábbi nyertesei és vesztesei döntöttek, akik úgy ítélték meg, hogy a kék és a piros csapatok ételei ugyanolyan finomak lettek, így minden gárdából 2-2 főnek kellett részt vennie az egyéni feladatban. A kékek nagyon nehezen hozták meg a döntést, ennek később súlyos következménye lehetett volna, de - végül is - nem lett. Az egyéni főzés egyik egzotikus alapanyaga zsákbamacska volt, a másik pedig a lóhús. Menet közben voltak, akik még további nehezítést kaptak, másoknak maradt az eredeti feladat. A séfek a kóstolások után egy fekete versenyzőnek ítélték oda a napi győztes kitűzőjét, a kieső pedig egy kék játékos lett. Volna... Hiszen a szerencsének köszönhetően, ő is visszamehetett a többiek közé, így semmi sem változott az utolsó hét előtti estén.

Folytatása hétfőn következik.

sefek_sefe_3.jpg

Tovább folytatódtak a "Séfek séfe" küzdelmei... (Fotó: Internet)

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 bejegyzés gondolatébresztő repost vomberg frigyes wolf andrás séfek séfe krausz gábor celebcunami bulvárriadó


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr9618222175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása