HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2021.01.02. 18:51 építészke

A sebváltós lány...

Majdnem egy évtizeddel ezelőtt (te jó ég, már akkor is volt blog!) elemeztünk utoljára ki velősen egy méltán vagy méltatlanul népszerű, ismert dalt. Ez akkor az Open Stage nótája volt, amelyben Csengő Zoltánt kereshettük együtt. Azóta jöttek-mentek az előadók, a dalok, és mi is odafigyeltünk a main stream-re - általában. De amit a szilveszteri "Zenebutik"-ban láttunk, felül- (vagy inkább alul-) múlta minden várakozásunkat. Úgy indult nekünk a 2021, ahogy nem gondoltuk volna. Sikerült a képernyő előtt ragadnunk Skrapits Erik nótájára, amely a "Hopplacsek Julcsa" címet viselte. Meghallgattuk, szántunk rá csekélyke életünkből néhány percet. Aztán a klipet is sikerült (?) megnézni, bár, ne tettük volna. A valaha volt "No Thanx' együttes frontembere egy bérből és fizetésből élő lányról énekel, aki nem tudja, hogy hol van a jobb kormány (hiszen nem angol származású), viszont a középen elhelyezkedő sebváltó rángatásáról pontos képe van. Nagyjából, ezzel le is írtuk a dal lényegét, amelyet az egykoron Kiso-val is együtt élő fiatal énekes többször elmond, mondhatni, szájba rág nekünk. További megosztásra (nem) érdemes gondolatok a nótáról:

"És jön Duplacsák Feri, a Julcsát jól elveri, / Mert tizenötezret pörget és csak a másodikat rakja neki. / De héj Duplacsák Feri, a Julcsát nem bántani! / Ha még ötezret pörget, akkor rükvercbe beteheti."

Aztán a folytatás szintén eget rengetően magvas gondolatokat tartalmaz:

"Fekszel a dudán, egyesbe rakod, csikorog a verda, ha tövig nyomod. / Síkos az út, de egyenes a pálya, Julcsa vezet, és jól csinálja, / Nincs párja, mindenki csodálja, igazi dimbes-dombos tája."

Mi ez, ha nem magasröptű irodalom, a többi pedig - úgyis - történelem lesz rövidesen. Aki szánna rá időt, hogy megnézi a cseppet sem helyes Julcsát a klipben, itt megteheti. Ha hiszik, ha nem, már majdnem 14 000-ren megtették ezt a Youtube-on. Kajdi Csaba szavával élve: csórik... (A fotó internetes forrásból származik.)

skrapits_erik.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: dal youtube bejegyzés szégyen gondolatébresztő skrapits erik repost celebcunami bulvárriadó hopplacsek julcsa


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr216373072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása