HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2010.09.29. 20:39 építészke

Nehéz lesz elmondani az unoká(i)mnak...

Mármint, azt, hogy a mi generációnknak melyik együttes, zenész volt meghatározó alakja... Mindez onnan jutott eszembe, hogy a legutóbbi Fábry-show összeszedte az mai élő jazz- és rockzenészek színe-javát (?), akikről sok minden (rossz) elmondható ugyan, de az is, hogy meghatározó alakjai voltak szüleink fiatalkorának...

Ha néhány évtized múlva arra kellene keresnünk a választ, hogy a 1990 és 2010 között, az akkori fiatalok (direkt nem írok életkor-határokat) kikre buliztak, anno, a következő (nem túl hízelgő listát) lehetne összeállítani:

Női előadók és együttesek: Baby Sisters, Baby Gabi, Barbee, Bestiák, Lola, Tóth Gabi, Tóth Vera stb.

Férfi előadók és együtesek: Ámokfutók, Brasch Bence, Dobrády Ákos, Hip-Hop Boys, SP (Éder Krisztián), Tabáni István, TNT, V-Tech, stb.

"Vegyes-felvágott": Desperado, Zanzibár, stb.

Még szerencse, hogy vannak olyan "kultikus" előadók, illetve együttesek, akik - az előzőekkel ellentétben - valóban megmaradnak az utókor számára, legalább zeneileg:

Ők: Ákos, Bikini, EDDA, Fenyő Miklós, Kispál és a Borz, Republic, stb.

Őket büszkék vállalhatjuk majd unokáink előtt is... Szerencsére...

Szólj hozzá!

Címkék: rock zenész tóth gabi fábry ákos republic edda lola bikini generáció kispál és a borz baby gabi unoka sp desperado zanzibár fenyő miklós barbee tabáni istván brasch bence


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr472321868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása