HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2015.07.08. 18:00 építészke

Wellhello és a többiek...

Minden változik, a lényeg nem - énekli az Animal Cannibals. És hogy hogyan kerülnek a fiúk az asztalra - pontosabban a mindenkori nagyszínpadra, arra az idei VOLT-fesztivál adta meg a választ. Jubileumot ünnepelt - ugyanis - a 'Takarítónő', aki kitakarít itt, és kitakarít ott. Szintén a VOLT-on koncertezett Ganxsta Zolee és bandája, illetve ünnepelt még a TNT is. A többi retró-csodát is megpróbálják évről évre összerántani a különböző nyári szabadtéri eseményekre (leánykori nevükön: fesztiválok), és ez néha sikerül is. Néha sikerrel is.

Izgalmas lehet itt még az újabb nemzedék. Néhány évtized múlva a mai "sztárok" neveire is furcsán néznek majd - gondolom - az akkori fiatalok. Volt (és itt nem a fesztivál nevére utalok) 2015-ben Wellhello, Halott pénz, ITI és Dennis. Hogy csak néhányat említsek a sok közül. Régebben csupán a Petőfi rádióban lehetett hallani a feltörekvő magyarokról, manapság már a Class FM (és, gondolom, a többi is) leadja a dalaikat. Sőt, az előbb említett rádió a nyári turnéján világsztárnak titulálja Fluor "Két kicsi legó" Tomi és "Nem Cameron" Diaz kettősét. Értem én a fricskát és a viccet, és azt is, hogy a turné hangulatát néhol az egekbe Emeli Sandé, de azért a manapság nagyon népszerű "hesteges" bandát ilyen formában emlegetni, furcsa.

Valami van a levegőben - énekli a Halott Pénz. Biztosan így van. Hogy mi van a levegőben, az pontosan kideríthető. Nyilván, por, mert az Intim Torna Illegás éppen lyukat vég a kádba. Miközben a Wellhello emlékezik a Sopronira (pontosabban arra, hogy mi történt Sopronban), miután az apjuk megvette nekik a várost. Régen volt Döglény for President, ma van Fluor for Boss.

Minden változik, de a lényeg nem. Ez pedig a zene. Régen is volt, ma is van, a jövőben is lesz. Ilyen-olyan-amolyan. Ennek-annak-amannak tetsző, ennek-annak-amannak nem tetsző. Olyan ez, mint az élet. Édes, sós, savanyú, mártásos vagy száraz. Ezek a tények. Meg az, hogy amikor Dennis a panel lakótelepi édesanyáról beszél, aki futkos, takarít, és gyermeket nevel, nem Rubint Rékára gondol. Gondolom én azért, mert ő nem a panelrengeteg lakója. Mégis rengetegen laknak ott, akik tényleg hősök, és nem celebek. Bár, a fenti énekesek sem azok, mert egy-két év, és jönnek újabbak, jönnek frissebbek, jönnek, fiatalabbak. Ez az élet Babolcsai néni. Az pedig már egy másik stílus, másik zenekar, másik korszak.Kinek a pap, kinek a papné. Valakinek pedig a Wellhello.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr257589552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása