HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2010.09.14. 19:30 építészke

MEGDÖBBENTŐ!!! - Szingli-adót a gyermeket nem nevelőknek....

Valahogy így lehetne summázni dr. Boross Péter ötletét... A múlt héten két érdekes dolgot mondott a volt miniszterelnök:

1. Csak a szülőszobában pótolhatatlan az anyuka... (Ezt a mondatát nem is értem, de egy csöppet hímsovinisztának érzem!)

2. Aki nem nevel gyereket, az fizessen több adót, mert nagyon sok pénzt sprórol a "gyermektelenségén"... (Na, ez a mondata pedig végképp érthetetlen, és még felháborító is!)

Dr. Boross Péternek a fenti kijelentésekkel két célja lehetett:

1. Felhívni magára a figyelmet... (Sikerült, de milyen áron!)

2. Tényleg így gondolja az elmondottakat (és ez a valószínűbb, hiszen ez az ötlete - saját bevallása szerint is - évtizedek alatt forrta ki magát - gondoljunk csak bele, mennyi értelmesebb gondolata lehetett volna, mialatt ezen agyal!!!), de ebben az esetben nagyon nagy baj van a fejében...

Én azt gondolom, hogy "állam bácsi" ne foglalkozzon azzal (pláne, külön adó formájában), hogy vállalunk-e gyereket a feleségemmel, barátnőmmel, élettársammal, stb., vagy sem... Leginkább segítsen ahhoz, hogy ne legyen egy család számára teher a gyermekvállalás (megjegyzem, jelen állapotomban én még az adófizetők táborát erősíteném...).

Hiszen a fenti kijelentés analógiájaként mondhatnánk azt is, hogy aki elmúlt 90 éves, az kapjon kevesebb nyugdíjat, mert többet fogyasztott (evett-ivott) élete folyamán, mint egy "nyikhaj" 70-es, tehát, itt az idő, hogy ezt "állam bácsi"-nak honorálja...

Régen az a mondás járta, hogy: "Rajzoljon Téged körbe a Doszpot!"... Ma már azt mondjuk inkább, hogy: "Üljün le Veled beszélgetni a Csernus!"... Lehet, hogy az ötletgazda esetében mindez nem ártana... Pláne, úgy, hogy ő a leendő alkotmány egyik kidolgozója is...

(És arról még nem is beszélt senki, hogy ha orvosi "meddőségi" igazolással felmentést lehetne kérni az adófizetési kötelezettség alól, az milyen újabb melegágya lehetne az "orvos-beteg kapcsolat borítékon alapuló, mindkét fél részére kielégítő" láncolatának - ld. még korrupció...)

Szólj hozzá!

Címkék: család korrupció gyermek nyugdíj miniszterelnök adó ötlet barátnő alkotmány szingli feleség anyuka csernus szülőszoba fizet kötelezettség élettárs dr boross péter állam bácsi doszpot


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr752296435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása