HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2010.06.04. 22:12 építészke

Hatalmas szégyen a RTL Klubon - 40 másodpercet ért meg a 'Barátok közt' mai 2. része

Hova tűnt Szabi és Péter? - kérdezhetné Palik László emelkedett hangon a ma esti 'Barátok közt' "elmaradt" epizódja okán (utalva a Forma-1 kommentátorának legendás kérdésére Damon Hill-lel kapcsolatban)...

Történt ugyanis, hogy cca. 40 másodperccel a 'Barátok közt' 2. részének kezdete után megtudhattuk Czollner Gyulától, hogy Alonso már a 8. helyen áll (természetesen, fekete képernyő előtt, számítva arra, hogy elég vizuálisak vagyunk, és el tudjuk képzelni, ahogy a Mátyás király téren kőröz az ismert spanyol pilóta - legjobb köre 1.13.189, ami Czollnernél 1.13.1-re kerekítődik általában).

Akinek ez meghaladja képzelőerejét, azoknak kedvezett a csatorna, amikor az egész közvetítés megszűnt, és helyette reklám-blokk terítette be a "pénztárca-függő átlójú" képernyőt (majd a soron következő sorozat vette kezdetét mindenfajta bocsánatkérés és tájékoztatás hiányában)... No, de hova is tűnt akkor a 'Barátok közt' mai 2. része?

A válasz egyszerű... Egyrészt, szezonzárós, nyári szünetes (mondom, szerintem, miközben veszettül lóbálom a gumicsirkét) időszakot élünk manapság, és ez elérte a sorozatot is... Másrészt, az előtte leadott 'Reflektor'-ból megtudhattuk, hogy Magdi anyus a nyáron visszatér a képernyőre szellem képében, nyilván, ez volt a főpróba... Én az előadásra már nem lennék kíváncsi, ez is elég szellemes volt... (Remélem, annak ellenére, hogy Magdi anyus képes lesz szellemként visszatérni, a készülék ettől nem lesz szellemképes...)

Persze, régen is voltak műszaki problémák, de érdekes módon, az akkori technikai színvonalon mindez megoldhatónak tűnt néhány percen belül... Nemcsak "konzerv-műsorok" esetében, hanem élő adások alatt is nagyon rövid időn belül tudtak intézkedni az illetékesek a hiba elhárításával kapcsolatban... Valószínűleg, akkor még nem stylistok hada dolgozott a televíziókban (annak érdekében, hogy - esetenként - furábbnál furább kinézetet kreáljanak a képernyősöknek, jelezve, hogy ez a trendi), hanem olyan szakemberek gárdája, akik nem arra vártak, hogy a számítógép mindenhatósága majd segít... Nyilván, értettek ahhoz, amiért alkalmazták őket, és hiba esetén be tudtak avatkozni... Ja, és a "Kedves Nézőikkel" tudatták a képernyő jobb vagy bal alsó sarkában, hogy "Műszaki hiba" történt... Manapság ez már azért nem megy, mert a képenyő összes sarkában lényegtelenebbnél lényegtelenebb infók láthatóak (a következő "noname" műsorig hátralévő időtől elkezdve a csatorna amúgy érdektelen logóján keresztül egészen az életkor-határig, stb., stb.)

Hát, itt tartunk 2010. június 4-én... Legyünk jóhiszeműek és mondjuk azt, hogy az RTL műszakisai is a gátakon töltik a homokzsákokat, ezért nincsenek a helyzet magaslatán (esetleg, Imi nem tudta megszerezni a visszakért pénzt és a lakbérre valót, ezért nemcsak az egyetemista fiatalember, hanem Vili bácsi is megzakózta, és ezt már a sokat látott szerkesztők sem bírták nézni, így letiltották a részt)... És ez már az ajánlókban is látszik... A 'Mentalista' következő részét ugyanis úgy "reklámozzák", hogy a rámondott szöveg a következő: "Mindenkinek gondot okoz", miközben a képernyőn a felirat: "Mindenkin gondot okoz". Nem ugyanaz a kettő, nem ugyanaz...

És akkor a felelősséget még nem is firtattam, ugye???

Ui.: Az azonban a legnagyobb rejtély (no, ezt a sorozatot sem folytatták a 2. évaddal), hogy egy Forma-1-es közvetítés mit keres a 'Barátok közt' adathordozóján...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr852057394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása