HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Celeb-cunami, avagy bulvárhírek első kézből...

Friss topikok

2014.09.12. 06:51 építészke

Celofánból lettünk, celofánná leszünk...

Legalábbis, Bárdos András ezt gondolja azokról, akik a kereskedelmi televíziók néhány valóságshow-jában feltűnnek... Nos, ő is részt vesz hamarosan egy hasonló produkcióban, szóval, a celofánság őt is elérte, sajnos...

Bárdos.jpg

Azt nem gondoltam volna, hogy egyszer egy "álreality-szerű valamiben" megláthatom a 'Hír24' című műsor (egykori) arcát... Az egész ügy azzal kezdődött, hogy az RTL Klub szerződtette őt és feleségét a 'Szombat esti láz' tavaszi, celebes verziójára... Mostanában nem sokat lehetett a családról olvasni, azóta azonban elindult egy nyilatkozat-cunami a részükről... Az Amerikát is megjárt família visszatért az iskolakezdésre hazánkba, és a családfő - tőle, talán, szokatlan módon - erős kritikát fogalmazott meg a kereskedelmi csatornákkal kapcsolatban... Ott celofánembereknek nevezte azokat, akik - egyébként - nem sokat csináltak az életben, "csak" szerepeltek egy-egy műsorban... Erre Kolosi Péter azt mondta, nem szokása Bárdosnak üzenni az újságok hasábjain keresztül, de ha gondolja, vegyen részt a 'Celeb vagyok, ments ki innen' című produkcióban... Az eddig komolyabb oldalát promotáló tévés engedett a kísértésnek, és elfogadta a kesztyűt - természetesen, feltételekkel... Az egyik feltétele az volt, hogy mindent leírhat, amit a dzsungelben tapasztal, már csak az a kérdés, hogy mire és mikor... Egyébként, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektorhelyettese - egyelőre - elképzelni sem tudja, hogyan rak majd tüzet, hogyan készít magának fekhelyet, és hogyan birkózik meg a kígyókkal, rovarokkal, bogarakkal... Ennek ellenére, izgatottan várja a kezdést, amelynek részleteiről a piacvezető televízió - állítólag - szeptember 18-án, vagyis pont az én születésnapomon (köszönet érte!!!) tart majd nagyszabású sajtótájékoztatót...

Meg kell, hogy mondjam, csalódtam az általam tisztelt híradósban... Azt gondoltam, hogy a tavaszi táncolást egy kellemes mellékutcának gondolja az életében, és - miután az véget ért - minden ott folytatódik majd, ahol annak előtte abbamaradt... Hát, nem... Sajnos, ő is belement abba a spirálba, amely automatikusan a celebséghez vezet, és csak remélni tudom, hogy időben ki tud ugrani a szerkezetből... Mielőtt még késő lenne... Veszteségnek érezném, ha őt is benyelné a "mindenkinek beszólok, sokaknak nyilatkozom, elmegyek szerepelni ide-oda" életérzése... Több verzió fogalmazódott meg a fejemben, amikor a fentieket olvastam: spontán módon mondta azt Bárdos, amit, vagy előre egyeztetett a televízióval erről??? Hiszen, utóbbi esetben nyílt promócióról van szó, és azt is mondhatnám, hogy - nem tudom, miért és mennyiért, de - eladta magát a csatornának, kár lenne ezért... A tapasztalatok leírásából is két dolgot következtettem ki: valószínűleg, könyvet szeretne írni az élményeiből... Ezzel nincs is baj, de ha az RTL Klub-ot használja arra, hogy majdani eladásait elősegítse (mert egy könyvet mégiscsak pénzért illik megvenni, és nem letölteni innen-onnan), akkor megint csak az anyagi haszonszerzésnél tartunk... Azzal sincsen semmi baj, de remélem, hogy "egy Bárdos Andrásnak" nincs szüksége a kereskedelmi televíziók manipulált világában sikereket (benne foglalva a pénzügyieket is) elérnie... Bíztam benne, hogy ha valaki, akkor ő ellent tud állni, és nem érzi fontosnak megmutatni magát különböző, előre megtervezett produkciókban... Az ember folyamatosan reménykedik, aztán néha csalódik... Ezek után, már csak azt várom, ki lesz a következő, aki behódol a nagyhatalmú (!) médiának...

Ha tetszett, lájkolja a blog oldalát a Facebook-on, és extra tartalmakért csatlakozzon a „Gondolat - Ébresztő" közösséghez ugyanitt...

16 komment

Címkék: média rtl klub könyv celeb újság reality egyetem műsor promóció kereskedelem televízió szombat esti láz csatorna sajtótájékoztató bárdos andrás produkció piacvezető celeb vagyok ments ki innen kolosi péter celofánember


A bejegyzés trackback címe:

https://majti.blog.hu/api/trackback/id/tr126687959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2014.09.13. 02:36:23

Kérdés: ha az Index-címlap szerinti cím szerint "Bárdos elindult lefelé a lejtőn"-, akkor a kérdés az, hogy egyáltalán ő mikor volt a csúcson? Ha ő azt állítja, hogy más "celebemberke", akkor egy egykori-jelenlegi hírolvasó az mi? Beszédtechnika tanárral, vagy nélküle, mindenki képes beszélni a kamerába, főleg úgy, hogy nem is ő szerkeszti, szerkesztette (csak papíron) a TV2 és a Hír valami híradóját.

Endre 54 2014.09.13. 08:14:59

Bárdos annak a korszaknak az emblematikus figurája, amikor a magyar televíziózást elárasztotta a szemét. Szerette ő mindig úgy láttatni magát, mint egy olyan kívülálló, akinek nem lenne köze a szellemi mélyrepüléshez, de valójában éppen annak a csapatnak volt ő az oszlopos tagja, akik ezt a színvonalzuhanást hatalmas lelkesedéssel véghezvitték.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.09.13. 09:28:00

Pénz beszél ... a televíziós médiát is eléri egyre erősebben a gyenge gazdaság hatása, már nem olyan könnyű ott sem jó pénzhez könnyen hozzájutni(bár ebből az esetből is látszik, hogy a celebkedés azért megéri), az internet is egyre nagyobb konkurencia.

Fejesrob 2014.09.13. 09:39:52

Ezt nem is értem. Dolgoznia neki is kell. A kereskedelmi TV-k világa pedig alapból együtt dolgozik a bulvár lapokkal., tehát ott mindenki potenciális celeb aki a nézők elé kerül.

Nagyobb celeb=nagyobb pénz, nagyobb lehetőségek, miért hagyná ki?

Az egész celebvilágot eleve az egyszerűbb emberek éltetik, az őket kiszolgáló, nekik szóló munka is munka.

Ilyen alapon törölni lehetne az index celebrovatát is. Nekünk nagyon ostobának tűnnek azok a címek, hogy pld. Sarka Kata leette magát pudinggal, szerintem azt ezt fogalmazó újságíró is kezet mos utána, de akkor most menjen el lapátolni? Van rá igény, azért sok a pronyó, legfeljebb a munkásságból nem ezt a részt kell propagálni.

Bárdos ezt szépen megcsinálja, felveszi a nagy lóvét és miközben elkölti elmereng azon, hogy úristen, mennyi ostoba van aki ilyen baromságokat képes végignézni.

krakkik · http://index.hu/ 2014.09.13. 09:59:43

Fogyik a penz, muszaj ujra torkozni

röf 2014.09.13. 10:42:43

Bárdos?
Meg a hidrogénszőke hitvese?
Ugyan....
Világéletükben csak elvettek, nem hozzátettek.
Észrevette valaki, hogy nem ők olvassák be a rablást, balesetet, gyilkosságot...?

2014.09.13. 11:13:30

@Fejesrob: Sajnos, de igaz :) A nagy nép-nemzeti mentális igénytelenség sokakat eltart.

Behajtó70 2014.09.13. 11:24:09

Ha nincs rendes munka, megteszi ez is. Ahogy. Hofi mondta: Pénzért? Pénzért mindent. Szopok,nyalok, gombot varrok!

lobellone 2014.09.13. 12:08:30

@don-kanyar: Nála bizony nagyon elkelne a beszédtechnika tanár, szégyenszemre, hiszen ő maga is magyar szakos tanári diplomával lett "híradós" (vagyis súgógépről magyartalanul és bakizva felolvasó médiamunkás), de sajnos a helyes hangsúlyozást a mai napig nem tanulta meg se ő, sem "hidrogénszőke" hitvese...csak hát hogy venné az ki magát, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokkense beszédtechnika tanárhoz járna. Itt tart ma a magyar médiabiznic:((

TrollSlayer 2014.09.13. 12:23:59

Felőlem abban szerepel amiben akar. Nem érdekel. De, azt nyilatkozta, h csak akkor vállalja el, ha tényfeltáró könyvet írhat belőle. Az ilyen vetélkedőket viszont profi stáb, marketing, meg írók találják ki, koreografálják meg. Hogy is írhatná, ha egyszer millákat szakít a szerepléséért? Ha csak szerepelne benne, leszarnám, de így egy irritáló hazugság lesz az egészből.

ursus artos 2014.09.13. 12:31:48

Bárdos András DLA dolgozata is teljesen vállalhatatlan, a tudományos értekezésekkel szemben támasztott követelményeknek nem felel meg.
www.filmacademy.hu/uploads/dokumentumtar/bardosmatedolgozat.pdf

gabikácska (törölt) 2014.09.13. 13:25:22

És még sok mindennek nem felel meg

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.09.13. 17:13:35

Nos, akkor nézzünk meg egy régebbi Bárdos-interjút:

www.origo.hu/teve/20070621bardos.html
"Alapelvünk, hogy bizonyos hírek esetében pozitív diszkriminációt alkalmazunk. Nem fogjuk a cigányok ellen hergelni az embereket, ezért nem mondjuk el(!!!!), ha valahol egy baleset helyszínén összegyűlt egy nagy létszámú közösség, akik aztán nem bántották azt, aki a balesetet okozta. Látni ilyet eleget más médiumokban. A melegekről szóló összeállításokat nem fűszoknyás transzvesztiták képeivel illusztráljuk(!!), hogy a társadalomban élő képet ne befolyásoljuk rossz irányba."

L.A.M 2014.09.13. 19:18:41

@Behajtó70:

Lesz még itt Bárdos feleséget keres is.

alien 2014.09.14. 00:42:29

Kit érdekel az egesz?
süti beállítások módosítása